Vår historia

Christian Carlbaum som har utvecklad drinkmixarna arbetade i bar och kök i över 14 år på flertalet välrenommerade restauranger i såväl Stockholm som New York och Phuket. Mellan 1994 – 2010 arbetade han bland annat på Sturehof, Divino och Mäster Anders i Stockholm och i slutet av 90-talet på kultrestaurangen Stingy Lulu’s i New York.

Carlbaum’s Drinkmixer började med att han gjorde drinkmixar för sig själv redan 2013; det var alltid så mycket flaskor som behövdes köpas och tas med bara för att kunna göra ett par olika drinkar och han tyckte det var bättre och enklare att göra ett par drinkmixers att ta med sig. De var mycket uppskattade och två år senare började han utveckla recepten och konceptet till de drinkmixar som finns att köpa idag. Det har varit flera uppskattade testkvällar på vägen dit!

 

Släkten Carlbaum har varit verksam inom restaurangvärlden i tre generationer , från 40-talets Berns Salonger till bland annat Värdshuset Gåshaga och Grand Hotell.

Christians pappa Lennart Carlbaum examineras från Hasselbackens restaurangskola 1953 och jobbade senare tillsammans med bland annat Julius Carlson och Tore Wretman på klassiska Stockholmsrestauranger som Cecil, Bacchi Wapen, Stallmästargården och Riche.

 

Lennart arbetade som bartender under många år på 60-talet på Palace Hotell och Pickos Pub och drev efter det flertalet restauranger, barer och nattklubb i egen regi. 

Christians farfarsfar Bror Edvard var dessutom den sista handelsresande i sprit och cigarrer i Sverige innan det statliga monopolet tog över.

Stäng meny