Vår historia

Släkten Carlbaum har varit verksam inom restaurangvärlden i tre generationer, från 40-talets Berns Salonger och Värdshuset Gåshaga till Grand Hotell och Sturehof.

Grundaren av Carlbaum’s, Christian Carlbaum, arbetade i bar och kök i över 14 år på flertalet välrenommerade restauranger i såväl Stockholm som New York och Phuket. Han arbetade bland annat på Divino och Mäster Anders i Stockholm och i slutet av 90-talet på kultrestaurangen Stingy Lulu’s i New York.

 

Christians pappa Lennart Carlbaum examineras från Hasselbackens restaurangskola 1953 och jobbade senare tillsammans med bland annat Julius Carlson och Tore Wretman på klassiska Stockholmsrestauranger som Cecil, Bacchi Wapen, Stallmästargården och Riche.

 

Lennart arbetade som bartender under många år på 60-talet på Palace Hotell och Pickos Pub och drev efter det flertalet restauranger, barer och nattklubb i egen regi. 

Christians farfarsfar Bror Edvard var dessutom den sista handelsresande i sprit och cigarrer i Sverige innan det statliga monopolet tog över.

Stäng meny